McDonalds Václavské náměstí
McDonalds Václavské náměstí

Praha, 20. dubna 2011

Společnost McDonald’s ČR/SR dnes po více než roční rekonstrukci znovu otevřela v Praze na Václavském náměstí svou největší restauraci. Tato druhá nejstarší provozovna v České republice prošla během svého uzavření kompletní přestavbou. Zásadní změny zaznamenaly nejen vnitřní uspořádání prostor a design interiéru, ale také používané technologie a nabízené služby. Nově zrekonstruovaná restaurace McDonald’s na Václavském náměstí se jako jediná v České republice rozprostírá na třech podlažích a kromě klasického rychlého občerstvení nabízí hned dvě McCafé.

 

Historický objekt Václavské náměstí 9 byl vybudován v letech 1913 – 1914 podle návrhu architekta Matěje Blechy. V roce 2010 byla zahájena rozsáhlá přestavba, v rámci níž bylo zachováno s ohledem na požadavky památkové péče pouze průčelí a část nosných stěn, sloupů a stropních konstrukcí, ostatní bylo vybudováno nově. Z toho důvodu se zásadní změny dotkly i restaurace McDonald’s. Prostory restaurace McDonald’s byly přesunuty z původního prvního patra do dvou pater suterénu, přízemí zůstalo.

 

Celková kapacita restaurace byla navýšena na 262 míst k sezení (McCafé v přízemí 30 míst, McCafé v prvním suterénu 32 míst, lobby McDonald’s 200 míst). Restaurace poskytne pracovní  příležitost pro 135 zaměstnanců, v sezóně až pro 180, z nichž 25 jsou profesionálně vyškolení baristé McCafé.

McDonalds Václavské náměstí
McDonalds Václavské náměstí

„Znovuotevření naší vlajkové restaurace je významným milníkem pro společnost McDonald’s, uvedl Radek Janalík, generální ředitel McDonald`s ČR a SR. „Restaurace je v mnoha ohledech výjimečná. Designem počínaje, přes unikátní uspořádání provozovny až po technologické novinky. Její jedinečnost je dána i polohou. A s tím souvisí i atraktivita pro zákazníky. Očekáváme denní návštěvnost více než 3 000 zákazníků,“

Od srpna 1992, kdy byla tato restaurace poprvé otevřena, si vybudovala pozici vlajkové lodě McDonald’s s mnoha prvenstvími v rámci České i Slovenské republiky – největší restaurace s největším počtem zaměstnanců, největší plochou kuchyně a vybavení, největším počtem pokladen  obsloužených zákazníků. Tato prvenství si díky inovacím zachová i nadále.

Dvě McCafé v jedné restauraci

V restauraci McDonald’s na Václavském náměstí se nachází dvě kavárny McCafé, které nabízejí kávové speciality, vynikající čaje a výběr z téměř dvaceti prvotřídních dezertů. Návštěvníkům přinášejí možnost posezení a relaxace v příjemném kavárenském prostředí. Koncept kaváren McCafé vznikl v roce 1993, kdy bylo otevřeno první McCafé v australském Melbourne. V Evropě tento koncept jako první představilo na konci 90. let Irsko. Dnes jsou kavárny McCafé po celém světě. V České republice bylo McCafé představeno v červenci roku 2009 a nyní je v provozu již 20 restaurací s McCafé, které se těší velké oblibě. Tržby McCafé činí v průměru 7 % z celkových tržeb restaurace.

Unikátní design

McDonalds Václavské náměstí
McDonalds Václavské náměstí

Restaurace je sjednocena designem Qualité. Jedná se o jeden z osmi dostupných evropských designů a dle pravidel společnosti McDonald’s Corp. mohou v jedné zemi fungovat maximálně 2 – 3 restaurace s tímto designem. Restaurace na Václavském náměstí je vůbec první restaurací v České republice s designem Qualité. Obě McCafé jsou v designu Flow.

Technologické inovace

Nově zrekonstruovaná restaurace nezapomíná kromě designových ani na technologické inovace pro zákazníky. Nový výdejní pult se zabudovaným nabídkovým displejem a čtečkou platebních karet, umožňuje užší kontakt se zákazníkem a pohodlnější platbu. Restaurace poskytuje zákazníkům také připojení na WiFi zdarma. Novinkou je také Take Away okénko na přímý prodej z ulice.

McDonalds Václavské náměstí
McDonalds Václavské náměstí

Technologické inovace kuchyně zaručí zákazníkovi čerstvost a kvalitu výrobků, ale také usnadní práci i zaměstnancům. Kuchyně je vybavena novými fritézami s úspornějším a kvalitnějším zacházením s fritovacím olejem. Přístroje používají jen tolik oleje, kolik je opravdu nezbytně nutné na přípravu hranolek. A navíc po každém dvanáctém smažení olej automaticky čistí a filtrují. Tím se naprosto eliminují jakékoliv zbytky v oleji a výsledný produkt je ještě kvalitnější.

Uveden do provozu je také zcela nový systém ozonizéru pro odstraňování zápachu a výparů tuků z digestoří, fritéz a grilů. Tento systém rozkládá vzduch v kuchyni a separuje z něj páry z tuků a olejů. Tím je vypouštěný vzduch nejen zbaven vzniklých nečistot, ale také jakýchkoliv vůní a zápachů.

McDonald´s na Václavském náměstí je aktivním členem Sdružení Nového Města pražského, které podporuje podnikání v centru Prahy a usiluje o kultivaci prostředí a zvýšení bezpečnosti.

Zdroj: mcdonalds.cz fb